HTML

Windózz Okosan – Blog és Első Segélyhely

A Windows elterjedt, és sok hibája ellenére jól használható. Sokan is használják, és még többen értenek(?) hozzá. Rengeteg az elérhető program = rengeteg a hiba és a félreértés. Talán ezzel az oldallal sikerül oldani a problémákat. Nem, a Windows NEM rossz, csak nem mindig jó!

Friss topikok

Linkblog

Mi foglalja a helyet a merevlemezen?

2009.06.20. 14:11 kázoli

Minden merevlemez túl kicsi! Ez valószínűleg alapigazság, ugyanis nincs az a lemez, amelynek kapacitását egy idő után ne nőnénk ki.

Időnként rádöbben az ember, hogy már megint kevés a tárolóhely. Ilyenkor sok órás keresgélés következhet a könyvtárakban, hogy megtaláljuk a helyet feleslegesen lefoglaló fájlokat.

Ezt könnyíti meg egy jó kis program, a JAM Software TreeSize Free nevű szoftvere. Ez a, mint ahogy a nevéből is látszik, ingyenes változat, amely innen letölthető.

A TreeSize Free megmutatja, hogy az értékes helyet mi foglalja le, ez alapján elvégezhető a felesleges fájlok/könyvtárak törlése. A program pl. a Windows Explorerből a jobb egérgombbal egy meghajtóra vagy könyvtárra kattintva a kontext menüből is előhívható, és kijelzi a könyvtárak és azok alkönyvtárainak méretét. Az egyes könyvtárak és fájlok helyfoglalása folyamatosan látható, miközben a program vizsgálja a kijelölt területet.

A TreeSize Free ingyenes program, és a Windows 2000/XP/Vista operációs rendszerek alatt működik, de létezik egy valamivel régebbi változat is Windows 98/ME-hez.

 

Szólj hozzá!

Címkék: windows xp vista hely merevlemez treesize

NE költsön TÖBBET a kelleténél!
Márkás, használt számítástechnikai készülékek:
NemÚjPC

A bejegyzés trackback címe:

https://windozz.blog.hu/api/trackback/id/tr581196957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása